terapie-adulti

Psihoterapie adulți

Psihoterapie și consiliere psihologică individuală pentru adulți

Demersul psihoterapeutic este un act complex ce foloseste o metodologie stintifica. Are in vedere atat dimensiunea trecutului, prezentului, cat si a viitorului. Se adreseaza celor care sunt intr-un impas existential sau celor care vor sa se dezvolte  personal.

Psihoterapia te poate ajuta sa iti depasesti: dificultatile emotionale si relationale; insomnia, ticuri; enuresis; pierderea cuiva drag; victimele unui abuz sexual, fizic sau psihic; frica de moarte, nu gasesti sensul vietii, iti este frica de singuratate; stres occupational; afectarea randamentului in activitatile profesionale, sociale sau personale; va simtiti neajutorat, va este greu sa faceti fata problemelor; a-ti divortat sau v-ati despartit de cineva drag; aveti probleme cu partenerul de viata; ati trecut printr-un eveniment traumatizant care v-a marcat; depresii si episoade depresive (nu mai aveti chef de nimic, nimic nu va mai face placere); atacuri de panica si anxietate generalizata; tulburari fobice ( fobie sociala, fobie de scoala, claustrofobie, agorafobie etc); tulburare obsesiv-compulsiva; tulburari de alimentatie ( anorexie sau bulimie nervoasa). Sau pentru orice situatie pe care doriti sa o abordati intr-un cadru terapeutic.

In procesul terapeutic se pun in actiune tehnici de psihoterapie experientiala si tehnici de Programare Neuro- Lingvistica ce au ca scop restabilirea echilibrul psihic al clientului si ai permite acestuia o mai buna adaptare la realitate.

Tehnicile terapeutice au drept scop insusirea de catre client a unor modele de autoreglare a starilor psihice si de crestere a rezistentei la stres. Sunt avute in vedere diverse strategii de eliminare a gandurilor negative disfunctionale, a sentimentelor autoperturbatoare si a comportamentelor simptomatice.