train-to-create-cursuri-de-vara

Atelier de creație – povești terapeutice

Poveștile au o influență mare asupra dezvoltării afective și comportamentale a copilului. Ele îi învață pe copii valorile morale. Dau exemple de cum ar trebui să rezolve copiii problemele obișnuite. Poveștile le oferă cuvintele de care aceștia au nevoie pentru a rezolva probleme dificile. Totodată, deschid nenumarate posibilități și creează un sentiment al încrederii și al speranței. Poveștile terapeutice învață copilul noi modalități de a face față problemelor lor și îi pot ajuta să treacă prin perioadele difcile.

De ce să-ți aduci copilul la acest atelier?

Activitățile acestui atelier invită copilul într-un spațiu în care inovația este cheia succesului în a-și ”scrie și descrie” emoțiile, experiențele, sentimentele. Folosindu-ne de joc, de elemente naturale (pietre, frunze, scoici,nisip,etc), de carduri teraputice, plastelină și lut vom crea cadrul adecvat în care copiii vor învăța să-și creeze propria metaforă/poveste teraputică, care îl va ajuta să-și îmbunătățească comportamentul, aitudinea vis a vis de dificultățile de zi cu zi și chiar performanțele școlare.

„Invat sa vorbesc in public” presupune 10 întâlniri de lucru. Participarea copilului la fiecare atelier îi va aduce următoarele beneficii:

Atelierul I. Stimularea creativității și încurajarea punerii acesteia în practică.

Atelierul II . Găsirea unor soluții de a face față fricii de necunoscut.

Atelierul III. Identificarea consecințelor negative ale furiei și găsirea de alternative

comportamentale pozitive.

Atelierul IV. Stimă de sine scăzută vs. Creșterea încrederii în forțele proprii.

Atelierul V. Încurajarea acceptării mediilor noi; dezvoltarea relațiilor de prietenie sănătoase.

Atelierul VI. Ilustrarea consecințelor negative ale egoismului și încurajarea comportamentelor

de generozitate.

Atelierul VII. Stimularea perseverenței la copil.

Atelierul VIII. Identificarea resurselor care ajută copilul să depășească fricile.

Atelier IX. Conștientizarea efectelor negative ale încăpățânării și diminuarea acesteia.

Atelierul X. Stimularea acceptării necondiționate de sine.

Benifciile tale ca părinte

Știm că adesea copilul tău devine confuz, trist, furios, temător sau curios în legătură cu experiențele trăite în viața de zi cu zi. Venim în întâmpinarea ta și îți vom oferi, la sfârșitul participării copilului tău la cele 10 sesiuni de lucru, un ghid – „Cum să le vorbim copiilor prin povești” – care te va ajuta să-ți înveți copilul să aibă aptitudini de rezolvare a problemelor.

În ghidul „Cum să le vorbim copiilor prin povești” veți găsi: informații legate de cum să scrieți povești motivaționale pentru copii; povești terapeutice legate de temele abordate la atelier; pașii pe care trebuie să-i parcurgenți pentru crearea unei metafore/povești terapeutice.

 

Locație: Pentru aceste detalii, va rugăm să ne contactați.

 

Calendarul desfășurării:

 

Perioada I: 04.07- 15.07.2016, de luni pana vineri

Perioada II: 18.07-20.07.2016, de luni pana vineri

 

Detalii organizatorice

Durata cursului:  10 ședințe , cu durata de 90 minute/ședință, in intervalul orar 17.00 -18.30

În sala de curs vor fi maxim 12 copii.

Investiția: 600 lei, ce pot fi plătiți în 2 rate (300 ron) saptamana. Cei care doresc să achite taxa integral, beneficiază de o reducere de 10%. Dacă mai inscrii și alți copii la curs, ai o reducere de 5% pentru fiecare copil înscris.